כל מה שצריך לדעת על טיפולי PRP ו-PRF

כל מה שצריך לדעת על טיפולי PRP ו-IPRF או פי אר פי

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

בשל שכיחותן של בעיות ההתקרחות ונשירת השיער, טיפולים ושיטות רבים נמצאים בפיתוח ובשימוש בעוד טכניקות חדשות מוסיפות ומתפתחות ללא הרף. אחת השיטות הנפוצות ביותר לטיפול בהתקרחות היא השיטה הביולוגית, אשר מבוססת על שימוש בחומרים המופקים מדמו של המטופל. טיפולי ה-PRP וה-PRF, שהלכו ונעשו פופולריים יותר ויותר בעשורים האחרונים, נחשבים יעילים במיוחד בהתמודדות עם התקרחות, ומטופלים רבים מרוצים מהתוצאות שלהם.

תרכיז PRP – פלזמה עשירה בטסיות (platelet-rich Plasma) – הוא החומר שעליו מבוסס הטיפול, אשר פותח עבור טיפול בדלקות גידים, בפציעות בשרירים ובדלקות מפרקים. התרכיז  נודע כמסייע לא רק בריפוי של דלקות אלא גם בשיכוך כאבים ובהגנה על הסחוס, וכן הוא תורם להתחדשות של רקמות רכות כמו גידים ורצועות. מעבר לכך, העובדה שהתרכיז מגביר את ייצור הקולגן והאלסטין, הוא נחשב ליעיל במיוחד בכל הקשור לקוסמטיקה. כשמדובר בטיפול למניעת התקרחות, הטיפול מתבצע באמצעות הזרקה של התרכיז אל זקיקי השיער בקרקפת. מאחר שה-PRP הוא תרכיז המורכב מחומרים המצויים בדמו של המטופל, מדובר בטיפול בטוח למדי ונטול סיכונים כמעט לגמרי. מובן, שהתרכיז עצמו לא גורם להופעתן של תופעות לוואי כאלה או אחרות או לאלרגיות, שכן הוא מבוסס על דמו של המטופל.

מהו תרכיז PRP?

באמצעות תהליך ה"סירכוז", שבמהלכו מופרדת הפלזמה מתאי הדם האדומים, תרכיז ה-PRP מופק מדמו של המטופל. כאמור, תרכיז ה-PRP מבוסס על הפלזמה, החומר המהווה יותר ממחצית מנפח הדם שלנו. מדובר בנוזל צהבהב המורכב ממים, חלבונים, מינרלים, חומצות אמיניות, גלוקוז ושומנים, ואשר מכיל את תאי הדם ומאפשר את תנועתם ממקום למקום בגופנו. נוסף לכך, הפלזמה גם אחראית לתנועתם של טסיות דם, תאי דם לבנים, אנזימים, הורמונים ורכיבי מזון נוספים, המשמשים לתחזוקה של תאי הגוף. כאמור, ה-PRP הוא תרכיז עשיר בטסיות – רכיבים המשתתפים בתהליכים של קרישת דם באזורים פגועים בגוף. כשהן בפעולה, טסיות הדם חוסמות את הקרעים בכלי הדם הניזוקים ומפרישות חומרים המביאים לקרישת הדם. אם כן, הטסיות המצויות בתרכיז ה-PRP מפרישות חומרי גדילה ובכך משפרות תהליכי ריפוי וחלוקת תאים ומעודדות את היווצרותם של כלי דם חדשים באזורים המטופלים.

כיצד הזרקה של PRP משפיעה על ההתקרחות?

IPRF (Injectable Platelet-Rich Fibrin) היא צורה חדשה יותר של PRP שיכולה לעזור לשפר את מרקם העור, להפחית קווים עדינים ולשפר את בריאות העור הכללית.
IPRF (Injectable Platelet-Rich Fibrin) היא צורה חדשה יותר של PRP שיכולה לעזור לשפר את מרקם העור, להפחית קווים עדינים ולשפר את בריאות העור הכללית.

בשל תוכנו של התרכיז, המורכב מפלזמה ומטסיות דם, הזרקה שלו לרקמות שונות מגבירה תהליכי גדילה ומאיצה תהליכי ריפוי. הזרקה של ה-PRP לזקיקי השיער בקרקפת, אם כן, מעודדת צמיחה מחודשת של שיער. הזרקה של PRP לאזורים המקריחים בקרקפת לא רק מעלה את צפיפות השיער אלא גם מחזקת שיערות קיימות, שכן התרכיז תורם לחידוש רקמות בקרקפת ומסייע במניעת דלקות בזקיקי השיער. כמו כן, טיפול ה-PRP תומך בהיווצרות של כלי דם חדשים באזורים המטופלים, וכך זקיקי השיער מוזנים בצורה טובה יותר בחומרים חיוניים כמו חלבונים ומינרלים. נוסף לכך, גורמי הגדילה המצויים ב-PRP מאיצים את התמיינות התאים, שהיא תנאי הכרחי לצמיחה תקינה של שערות חדשות.

איך הטיפול מתבצע?

גם PRP וגם IPRF כרוכים בהפקת דם מהמטופל ועיבודו לריכוז טסיות הדם וגורמי הגדילה המקדמים ריפוי.
גם PRP וגם IPRF כרוכים בהפקת דם מהמטופל ועיבודו לריכוז טסיות הדם וגורמי הגדילה המקדמים ריפוי.

הטיפול ב-PRP מתבצע בקליניקות מוסמכות ועל ידי מומחים, ומורכב מכמה שלבים. בשלב הראשון, הצוות הרפואי דוגם את דמו של המטופל. בשלב השני, מנת הדם עוברת תהליך של "סירכוז" באמצעות מכשיר הצנטריפוגה, המסתובב במהירות ומפריד את תרכיז ה-PRP משאר רכיבי הדם. בשלב השלישי, מיצוי ה-PRP מוכן ומוזרק לאזורי ההתקרחות בקרקפת של המטופל. חשוב לציין שטיפולי ה-PRP נחשבים יעילים במיוחד גם לפני ולאחר ביצוע השתלת שיער, שכן הם תומכים בהתבססות של זקיקי השיער המושתלים ומאיצים את הצמיחה. בשל כך, הם נחשבים טיפולים משלימים להשתלת שיער.

מה ההבדל בין PRP ל-PRF?

PRP ו-IPRF הם הליכים בטוחים ופולשניים זעיר, שבדרך כלל דורשים מעט זמן השבתה.
PRP ו-IPRF הם הליכים בטוחים ופולשניים זעיר, שבדרך כלל דורשים מעט זמן השבתה.

PRF (platelet-rich fibrin) נחשב טיפול חדשני יותר מ-PRP. פיברין הוא חלבון בלתי-ממיס המשתתף בתהליכים של קרישת דם. לעומת PRP, ה-PRF מיוצר בתהליך סירכוז איטי יותר – כלומר מכשיר הצנטריפוגה מסתובב במהירות פחותה, וזה משפיע על הרכב התרכיז. ראשית, תרכיז ה-PRP נטול תאי דם לבנים ותאי גזע, בעוד תרכיז ה-PRF לא מופרד לחלוטין מרכיבים אלה, אשר משפרים את איכויות הריפוי של התרכיז. שנית, ב-PRP מצויה כמות טסיות דם הגדולה פי 2 עד 5 מהכמות הנורמלית בדם, בעוד ב-PRF מצויה כמות הגדולה פי 10 מהכמות הנורמלית. בשל התפקיד החשוב שלהן בהפרשת חומרי גדילה, ריכוז גבוה יותר של טסיות בתרכיז נחשב יעיל יותר. כמו כן, תאי הדם הלבנים המצויים ב-PRF מעודדים חידוש רקמות בעוד הפיברין נודע כגורם המאריך את משך הפעולה של גורמי הגדילה.

מהו מחיר הטיפול?

התוצאות מטיפולי PRP ו-IPRF יכולות להשתנות בהתאם לפרט, אך מטופלים רבים מדווחים על שיפור ניכר במרקם העור ובמראה הכללי תוך מספר שבועות מהטיפול.
התוצאות מטיפולי PRP ו-IPRF יכולות להשתנות בהתאם לפרט, אך מטופלים רבים מדווחים על שיפור ניכר במרקם העור ובמראה הכללי תוך מספר שבועות מהטיפול.

מחירו של טיפול PRP (או PRF) תלוי בגודלו ובהיקפו של האזור המקריח, ונע, בדרך כלל, בין 750 ל-2,000 ש"ח. יש לציין כי הטיפול מצריך תמיכה של תרופות או ויטמינים שונים, אשר מעודדים את פעילותו של החומר המוזרק, ויש לשקול גם את המחיר שלהם, שיכול להגיע לכמה מאות שקלים. כמו כן, יש קליניקות אשר גובות תשלום נוסף על פגישת ההכנה והייעוץ עם הרופא.

יש תופעות לוואי?

לעומת תופעות הלוואי העשויות להיגרם בעקבות שימוש בתרופות למניעת התקרחות או להאטה של נשירת שיער עודפת, תופעות הלוואי של ה-PRP וה-PRF הן זניחות בלבד, מאחר שהטיפולים מבוססים על חומרים המופקים מדמו של המטופל. עם זאת, הזריקות בקרקפת עשויות, כמובן, לגרום לעקצוץ, לאדמומיות או לגרד, שחולפים תוך יום או יומיים. באופן כללי, מחקרים רבים הראו כי טיפול בהתקרחות באמצעות PRP ו-PRF הוא טיפול יעיל, מהיר ובטוח.

אולי יעניין אותך גם:
האם פרופסיה (פינסטריד) זה מה שיעצור את ההתקרחות שלך?
מחיר השתלת שיער – כמה זה עולה באמת? מחירון 2020 להשתלות שיער
השתלת שיער בשיטת DHI – למה, כמה ואיך?
אבודרט\דוטסטריד – איך זה עוזר כנגד התקרחות ונשירת שיער

מה צריך לדעת לפני שעוברים טיפול PRP או IPRF?

טיפולי PRP (באנגלית Platelet-Rich Plasma) ובIPRF (באנגלית Injectable Platelet-Rich Fibrin) הם תהליכים רגנרטיביים המשתמשים ברכיבים של הדם של המטופל עצמו כדי לקדם ריפוי והתחדשות רקמות. טיפולים אלו כוללים מיצוי מדויק של טסיות דם וגורמי גדילה מהדם והזרקתם לאזור הקרקפת במטרה לעורר תהליכי ריפוי טבעיים וחידוש של השיער.

טיפולי PRP ו-IPRF מתאימים לאנשים אשר חווים נשירת שיער והתקרחות. כמו כן הם מתאימים גם לשיקום עור הפנים ולטיפול בפציעות ספורט. לפני שאתם בוחרים לעבור את הטיפולים החדשניים הללו חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך בתחום שיקום השיער שיוכל להעריך את מצבכם הספציפי ולקבוע אם טיפול PRP או IPRF מתאים לכם.

הכנה לטיפול PRP או IPRF כוללת את השלבים הבאים:
ייעוץ רפואי מקצועי – לפני הכל יש לקבוע פגישת ייעוץ עם איש מקצוע מוסמך כדי לדון בהיסטוריה הרפואית שלכם, היעדים והציפיות שלכם מהטיפול.
הימנעות מתרופות מדללות דם – במקרים מסוימים הרופא שלכם עשוי להמליץ ​​על הפסקה זמנית של נטילת תרופות או תוספי מזון מדללי דם לפני הטיפול.
שתיית מים מרובה – שמרו על הידרציה על ידי שתיית כמות מספקת של מים לפני ההליך.
בצעו את ההנחיות לפני הטיפול – הרופא המומחה שלכם וצוות המרפאה יספקו לכם הנחיות ספציפיות לגבי כל מגבלות תזונתיות או תכשירים שעשויים להיות נחוצים לפני ההליך.

הרופא המומחה שלכם לשיקום השיער עשוי להמליץ להימנע ממזונות או משקאות מסוימים לפני טיפול PRP או IPRF. המלצות נפוצות כוללות הימנעות מאלכוהול, קפאין ותרופות מסוימות או תוספי מזון שעלולים להפריע להליך. חשוב לעקוב אחר ההנחיות הספציפיות שסופקו על ידי אנשי המקצוע במרפאה ולבצע אותן כראוי.

במהלך הטיפול כמות קטנה של דם נשאבת מהזרוע שלכם. לאחר מכן הדם יעבור תהליך צנטריפוגה להפרדת הרכיבים העשירים בטסיות הדם. הפלזמה או הפיברין המרוכזת העשירה בטסיות מוזרקות לאזור היעד באמצעות מחט דקיקה באופן ממוקד בנקודות בהן השיער דליל.

טיפולי PRP ו-IPRF נחשבים בדרך כלל בטוחים, מכיוון שהם משתמשים ברכיבי הדם של המטופל עצמו. עם זאת, כמו בכל הליך רפואי, ייתכנו סיכונים ותופעות לוואי פוטנציאליות, כגון אדמומיות זמנית, נפיחות, חבורות או אי נוחות מינימלית באתר ההזרקה. תופעות אלו חולפות בדרך כלל תוך מספר ימים.

ציר הזמן המדויק לקבלת תוצאות לאחר טיפול PRP או IPRF יכול להשתנות בהתאם לאזור הטיפול הספציפי, מידת ההתקרחות והנשירה וכמובן גם לתגובה שלכם להליך. ייתכן שיחלפו מספר שבועות עד מספר חודשים עד שתבחינו בשיפורים. לרוב מומלץ לעבור סדרת טיפולים לקבלת תוצאות מיטביות.

לאחר טיפול PRP או IPRF, הרופא המומחה וצוות המרפאה שלכם יספק לכם הנחיות מדויקות שיש לעקוב אחריהן. הנחיות אלו כוללות:
– הימנעות מפעילות מאומצת וחשיפה מוגזמת לשמש לתקופה מסוימת.
– שימוש במוצרי טיפוח מיוחדים או תרופות מומלצות לפי ההוראות.
– הקפדה על כל המלצות של תזונה או אורח חיים שניתנו. ע"י הרופא.
זכרו, חשוב להתייעץ עם רופא מומחה לשיקום השיער המתמחה בטיפולי PRP ו-IPRF כדי לקבל ייעוץ מותאם אישית, להבין את תהליך ההכנה ולהבטיח חווית טיפול בטוחה ויעילה.

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

Facebook
WhatsApp

מאמרים נוספים על השתלת שיער

לקוחות ממליצים

דילוג לתוכן