תרופות סבתא להתקרחות

תרופות סבתא להתקרחות – איך אפשר לטפל בהתקרחות בצורה טבעית

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

אם אתם מתמודדים עם התקרחות, ודאי נתקלתם בטכניקות השונות העומדות לרשותכם לשם האטה של קצב ההתקרחות, עיכוב ועצירה שלה ותיקון של המצב. מובן, כי השתלת שיער היא הפתרון היעיל ביותר להתמודדות עם התקרחות בקרקפת, מאחר שמדובר בטיפול חד פעמי, מהיר ובעל תוצאות לטווח ארוך. עם זאת, ישנם אנשים שמעוניינים לנסות לטפל בהתקרחות שלהם באמצעים טבעיים וללא התערבות כירורגית או תרופתית – ואכן, הרבה אפשרויות עומדות בפניהם.

ראשית, כמו כל בעיה רפואית, גם התקרחות קשורה במובנים רבים לתזונה שאנו צורכים. בשל כך, שינוי תזונתי עשוי לשפר את מצב ההתקרחות ובמקרים מסוימים אף לעצור אותה לגמרי. שינויים תזונתיים מסוימים עשויים אף להוביל להצמחה של שיער חדש (ולא רק לעיכוב של ההתקרחות), והם בדרך כלל קשורים לנטילה של תוספי תזונה וצריכה תקינה של רכיבים תזונתיים. מחקרים מצאו כי מזונות המכילים ברזל, ויטמין E, ויטמינים מקבוצה B ואומגה 3 הם מזונות המזרזים צמיחה של שיער חדש על הקרקפת. בשל כך, צריכה קבועה ומוקפדת של מזונות שונים, כמו שיבולת שועל, אבוקדו, עלים ירוקים, אגוזים, זרעי פשתן, גזר וגרעיני דלעת, היא אחד הפתרונות המצוינים כדי להתחיל להתמודד עם נשירת שיער עודפת והתקרחות. כמו כן, נודע כי שמן זרעי דלעת, שאפשר לצרוך כתוסף תזונה, הוא אחד מהמוצרים היעילים ביותר להתמודדות עם התקרחות. נוסף לכך, אמנם נדרש מחקר נוסף בתחום, אולם נראה כי צריכה של דקל ננסי עשויה לתרום להצמחת השיער: מחקרים מסוימים מציעים כי ייתכן שדקל ננסי חוסם את האנזים 5-אלפא-רדוקטאז וכך תורם לעצירה בנשירת השיער. את הדקל הננסי אפשר לצרוך כתמציות נוזליות או כפירות יבשים.

כמו כן, ישנם מוצרים אחרים המסייעים בהתמודדות עם התקרחות, כמו שמן זית, דבש ושמן מנטה. כידוע, שמן זית הוא אחד מן החומרים הבריאים ביותר בטבע והוא נמצא בשימוש כבר אלפי שנים לטיפול בבעיות עור, בעיות במערכת העיכול ובעיות במערכת הנשימה – והוא יכול לעזור גם להתמודדות עם התקרחות ונשירת שיער עודפת. כדי להשתמש בשמן הזית למטרה זו, יש למרוח מעט שמן ולעסות את הקרקפת ואת שורשי השערות במשך 15 דקות. יש להשאיר את השמן על הקרקפת למשך כמה שעות ולחזור על הפעולה שלוש פעמים בשבוע. באופן דומה, דבש עשוי לעזור גם הוא להפחתת הנשירה. גם אותו, בדומה לשמן הזית, יש למרוח על הקרקפת ולעסות במשך 15 דקות. מאחר שהוא דביק מאוד, יש לשטוף אותו בזהירות לאחר כמה שעות באמצעות מים חמים.

שמן המנטה, לעומת זאת, מפעיל שרשרת אחרת של תגובות כימיות בקרקפת, ולכן הוא מומלץ לטיפול בהתקרחות. מריחה של שמן המנטה על הקרקפת עשויה לתרום מאוד להאטת ההתקרחות, מאחר שהשמן מרחיב את כלי הדם ובשל כך מגביר את זרימת הדם בסביבת זקיקי השיער. רמות החמצן וכן כמות הרכיבים התזונתיים אשר מגיעות לקרקפת עולות – ועוזרות להאטה של תהליכי נשירת השיער. כמובן, אין למרוח שמן מנטה ישירות על העור, אלא יש לדלל אותו תחילה בשמן בסיס (למשל, שמן זית, שמן חוחובה או שמן ארגן).

נוסף לכך, תוכלו לנסות לעסות את הקרקפת שלכם באלוורה, חלב קוקוס, מים רותחים עם חליטת רוזמרין ולוונדר, חינה או יוגורט. מיותר לציין שכל השיטות האלה לא מגובות במחקרים, אולם עוברות מפה לאוזן במסורות שונות של טיפול טבעי. הטיפול היחיד, עם זאת, שיכול להבטיח שינוי משמעותי במצב ההתקרחות שלכם, הוא השתלת שיער, אשר מבוססת על העברה של זקיקי שיער מאזור אחד לאזור אחר בקרקפת.

מה עוד יכול לעזור?
טיפול PRP
דרמה רולר

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

Facebook
WhatsApp

מאמרים נוספים על השתלת שיער

לקוחות ממליצים

דילוג לתוכן