תרופות סבתא לנשירת שיער

תרופות סבתא לנשירת שיער – איך לטפל בנשירת שיער בצורה טבעית

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

אף על פי שמדובר בתופעה אסתטית נפוצה, נשירת שיער מכבידה על חייהם של הרבה נשים וגברים, ונראה כי היא לא תופעה קלה לטיפול. לעומת תופעת ההתקרחות, שבמסגרתה שערות חדשות לא צומחות ממקומות שמהם נשרו שערות בעבר, בנשירת שיער עודפת השערות צומחות שוב בעתיד. במלים אחרות, השערות נושרות כחלק ממחזור הצמיחה והחיים שלהן, ולכן נשירת שיער היא, פעמים רבות, תופעה זמנית.

נשירת שיער עשויה להתרחש בשל סיבות מגוונות המשתנות מאדם לאדם: חוסרים תזונתיים, לחצים נפשיים, סיבות גנטיות וכדומה. מחקרים רבים מציעים כי אחד הגורמים הנפוצים ביותר לנשירת שיער מצוי במזון שאנו אוכלים: תזונה לקויה, החסרה בחלבונים, בוויטמינים (למשל, ויטמינים מקבוצה B), בברזל, באבץ ובמגנזיום נודעת כתזונה המאיצה נשירת שיער. נוסף לכך, גם ירידה קיצונית במשקל, טראומה נפשית או גופנית (כמו ניתוח או תאונה) ומצבים של לחץ חמור ידועים כגורמים המעודדים נשירת שיער. ידוע כי גם במהלך היריון או לאחר לידה יכולה להתרחש האצה של נשירת שיער בשל שינויים הורמונליים בגוף האישה.

גברים ונשים רבים הסובלים מנשירת שיער מעוניינים בטיפולים טבעיים, ואפשרויות לא מעטות עומדות לרשותם. ראשית, כמובן, שינויים תזונתיים עשויים להועיל באופן משמעותי לנשירת השיער. צריכה קבועה ועשירה של מזונות המכילים ברזל, ויטמין E, ויטמינים מקבוצה B ואומגה 3 הוכחה כתזונה המשפרת את מצב הנשירה. חוקרים ונטורופתים ממליצי על צריכה יומיומית של מזונות כמו שיבולת שועל, אבוקדו, עלים ירוקים, אגוזים, זרעי פשתן, גזר וגרעיני דלעת. כמו כן, מאחר שנשירת שיער נודעת כתופעה המושפעת מהמצב הנפשי של המטופל, חוקרים ממליצים על פעילות גופנית ומדיטציה, אשר עוזרים לשחרר לחצים ולהרגיע את הגוף והנפש.

נוסף לכך, ישנם חומרים לשימוש חיצוני, אשר נודעים בתרומתם לטיפול בנשירת שיער. למשל, צמח האלוורה, אשר ידוע באיכויותיו בכל הנוגע לבעיות בעור, נמצא כאחד הצמחים היעילים ביותר למניעה של נשירת שיער. מריחה של ג'ל אלוורה על הקרקפת מרגיעה אותה, מנקה אותה, פותחת את הנקבוביות בה ומותירה אותה במצב בריא ופורה לצמיחה מחודשת של שיער. אם הקרקפת שלכם יבשה, תוכלו להשתמש בשמן חוחובה, אשר מהווה בסיס לתכשירים קוסמטיים רבים. מריחה של שמן חוחובה על פני הקרקפת מחזקת את השיער, ונטען כי היא עשויה לתרום לחלוקה מהירה של תאים – דבר המגביר את צמיחת השיער.

שיטה נוספת להצמחת שיער היא שימוש בביצה. מאחר שביצים מלאות בחלבונים, אנשים רבים מאמינים כי היא מסייעת בהצמחת שיער. לטיפול בנשירה באמצעות ביצה, אפשר לערבב אותה עם שמן זית – שגם הוא נודע בתור אחד הגורמים המצוינים ביותר להצמחת שיער – למרוח על הקרקפת, לעסות ולהמתין כמה שעות לפני החפיפה. אפשר לחזור על הפעולה מספר פעמים בשבוע.

כמו כן, שמנים אתריים שונים עשויים לסייע בהפחתת הנשירה. למשל, שמן רוזמרין או שמן מנטה נודעים בסגולותיהם הרפואיות, וכל אחד מהם תורם באופן שונה להתמודדות עם נשירת השיער. בעוד שמן המנטה מרחיב את כלי הדם בקרקפת ובכך מגביר את זרימת הדם בסביבת זקיקי השיער, שמן הרוזמרין מחטא את הקרקפת ומותיר סביבה נקייה ובריאה לצמיחה מחודשת של שיער. חשוב לזכור כי אין למרוח שמנים אתריים ישירות על העור, אלא לערבב אותם תחילה בשמן בסיס. במקרה של נשירת שיער, אפשר להשתמש בשמן חוחובה שהוזכר לעיל. מומלץ לערבב 3-4 טיפות של שמן מנטה או רוזמרין עם שתי כפות של שמן בסיס, למרוח על הקרקפת ולעסות סביב שורשי השערה. אפשר להשאיר את השמן על השיער למשך שעה לפני שטיפה במים פושרים.

עם זאת, מובן שהטיפולים הטבעיים לא מגובים במחקרים מדעיים וכי טיפולים אחרים, כמו השתלת שיער, יהיו הרבה יותר יעילים במקרה של נשירת שיער עודפת וחריפה. 

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

Facebook
WhatsApp

מאמרים נוספים על השתלת שיער

לקוחות ממליצים

דילוג לתוכן