האם טיפול פי אר פי כואב

PRP ו-IPRF – תהליך הטיפול, האם זה כואב ולמי זה מתאים? כל מה שצריך לדעת על פי אר פי

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

טיפולי PRP ו-PRF נודעים כטיפולים אפקטיביים מאוד להתמודדות עם נשירת שיער ותהליכי התקרחות והם מומלצים, בין היתר, למטופלים שצפויים לעבור השתלת שיער וכן לכאלה שעברו אחת. מאחר שהטיפול מעודד חידוש רקמות ותורם לקליטתם של זקיקי השיער במיקומים החדשים שלהם, הוא נתפס, פעמים רבות, כהמשך טבעי לטיפולי השתלת שיער. הטיפול מבוסס על מיצוי המופק מדמו של המטופל, ולכן הוא נחשב טיפול ביולוגי שכמעט ולא מלווה בתופעות לוואי. כמו כן, זהו טיפול מהיר, שאורך בערך 45 דקות, והוא לא כרוך בכאבים.

טיפולי PRP ו-IPRF מתאימים לאנשים המבקשים לשפר את הבריאות הכללית ואת מראה העור שלהם.
טיפולי PRP ו-IPRF מתאימים לאנשים המבקשים לשפר את הבריאות הכללית ואת מראה העור שלהם.

כיצד מבוצע הטיפול?

טיפולי PRP ו-PRF מבוססים על שימוש בתרכיזים הממוצים מדמו של המטופל ועל הזרקה שלהם באזורים ייעודיים בקרקפת. בעוד טיפול PRP מבוסס על תרכיז פלזמה עשירה בטסיות (platelet-rich plasma), טיפול PRF כולל שימוש בתרכיז שונה מעט – פיברין עשיר בטסיות (platelet-rich fibrin). עם זאת, שני הטיפולים מורכבים מארבעה שלבים: תחילה, בשלב הראשון, הרופא המטפל דוגם את דמו של המטופל (כמות מזערית של כ-50 מ"ל דם היא כמות מספקת לביצוע הטיפול, בדרך כלל) באופן המזכיר בדיקת דם רגילה, שבמהלכה דמו של המטופל ניטל מהווריד ונאסף במבחנה. לאחר מכן, בשלב השני, הרופא המטפל מכניס את דגימת הדם של המטופל אל מכשיר הצנטריפוגה, שבו היא עוברת את תהליך הסירכוז. בעקבות פעולת הצנטריפוגה, רכיבי הדם מופרדים ומתמיינים: פלזמה, תאי דם אדומים, תאי דם לבנים וטסיות דם.

תהליך הטיפול כולל נטילת כמות קטנה של דם מהמטופל, עיבודו לריכוז טסיות דם וגורמי גדילה, ולאחר מכן הזרקת התמיסה חזרה לאזור הטיפול.
תהליך הטיפול כולל נטילת כמות קטנה של דם מהמטופל, עיבודו לריכוז טסיות דם וגורמי גדילה, ולאחר מכן הזרקת התמיסה חזרה לאזור הטיפול.

לאחר ההפרדה של רכיבי הדם, בשלב השלישי, הרופא המטפל משתמש בטסיות הדם ומכין את התרכיז הרצוי. היתרון המובהק של השימוש בצנטריפוגה קשור לעובדה כי לעומת הכמות הממוצעת של טסיות בדם, הכמות שלהן בתרכיז ה-PRP גדולה פי 2 עד 5, ובתרכיז ה-PRF היא גדולה פי 10 (תרכיז ה-PRF מכיל גם פיברין, כאמור, וכן תאי דם לבנים ותאי גזע). לבסוף, בשלב הרביעי, הרופא המטפל מזריק את המיצוי באזורים הייעודיים לכך בקרקפת. במהלך הטיפול, הרופא מבצע עשרות עד מאות הזרקות, אמנם הן זעירות ושטחיות בלבד, ולכן הטיפול לא כרוך בכאבים (ובשל כך, הוא גם לא כולל הרדמה מקומית). הרופא המטפל מזריק את המיצוי לקרקפת בטכניקת מזותרפיה, המבוססת על הזרקות רבות ושטחיות אל שכבת הדרמיס העליונה של העור. היבט נוסף של שיטת ההזרקה, שמביא לכך שהיא לא כרוכה בכאבים, קשור למכשור המיוחד שבאמצעותו היא מתבצעת – מכשור המאפשר רמת דיוק גבוהה ביותר.

תופעות לוואי של טיפולי PRP ו-PRF

מטופלים עלולים לחוות נפיחות קלה או חבורות במקום ההזרקה, אשר אמורות להיעלם תוך מספר ימים.
מטופלים עלולים לחוות נפיחות קלה או חבורות במקום ההזרקה, אשר אמורות להיעלם תוך מספר ימים.

מאחר שמדובר בטיפול ביולוגי, המבוסס על שימוש בחומרים מגופו של המטופל, הוא לא כרוך בתופעות לוואי קשות ונחשב בטוח ובעל סיכוי נמוך לסיבוכים וסיכונים. עם זאת, ההזרקה בקרקפת עשויה לגרום לתחושה קלה של עקצוץ, להתנפחות מקומית, לאדמומיות או לגרד. מדובר, כמובן, בתופעות לוואי קלות אשר אמורות לחלוף תוך כמה ימים לאחר הטיפול. נוסף לכך, חשוב לציין כי בשל העובדה שהטיפול לא כרוך בכאבים ובתופעות לוואי, המטופלים יכולים לחזור לפעילות מיד עם סיומו. לסיכום, טיפולי PRP ו-PRF הם טיפולים קלים, בטוחים, מהירים ויעילים אשר מסייעים בהאטה של נשירת השיער, מעודדים צמיחת שיער חדש ולא כרוכים בכאבים ובהתמודדות עם תופעות לוואי קשות.

שאלות שאתם שואלים אותנו לגבי טיפול PRP ו-IPRF והתשובות של המומחים

טיפולי פלזמה כגון PRP ו- IPRF פועלים על ידי ניצול תכונות ההתחדשות הטבעיות של טסיות דם וגורמי גדילה בדם שלנו כדי לעורר ריפוי והתחדשות רקמות. הפופולריות שלהם נובעת מהיותם טיפולים טבעיים, לא ניתוחיים ועם מינימום תופעות לוואי. טיפולים אלו נמצאים בשימוש נרחב בתחומים רפואיים וקוסמטיים שונים לרבות שיקום שיער, הצערת העור וריפוי פצעים.

טיפול IPRF או בשמו המלא Injectable Platelet-Rich Fibrin הוא גרסה מתקדמת של PRP המרכזת עוד יותר את טסיות הדם והפיברין כדי לשפר את תכונות ההתחדשות של התאים והרקמות. שלא כמו PRP, טיפול IPRF אינו דורש נוגדי קרישה, מה שמוביל לריכוז גבוה יותר של טסיות דם. זה מביא לשיפור ריפוי רקמות ופוטנציאל צמיחת השיער.

גם טיפולי PRP וגם טיפולי IPRF מתאימים גם לגברים וגם לנשים אשר חווים דלילות שיער או נשירת שיער מוקדמת. לפני שאתם עוברים את ההליך חשוב להתייעץ עם רופא מומחה לשיקום השיער כדי לקבוע אם טיפולים אלו מתאימים למצב הספציפי שלכם.

אי הנוחות הקשורה לטיפולי PRP ו-IPRF היא בדרך כלל מינימלית. לפני ההזרקות, הרופא המומחה מבצע הרדמה מקומית של אזור הקרקפת עם חומר הרדמה מקומי או משחת אלחוש כדי להבטיח חוויה נוחה יותר. רוב המטופלים מדווחים על תחושות אי נוחות קלה בלבד לאחר הטיפול ולא במהלכו.

מספר הפגישות הנדרשות משתנה מאדם לאדם בהתאם לחומרת נשירת השיער האישית והתגובה לטיפולים. בדרך כלל, מומלצת סדרה של 3 עד 6 מפגשים, בהפרש של 4 עד 6 שבועות זה מזה, להשגת תוצאות טובות ואיכותיות. רופא מומחה לשיקום השיער יעניק לכם מידע חשוב בנושא ויקבע את תכנית הטיפול המתאימה ביותר עבורכם. כל מטופל/ת זקוק לכמות שונה של פלזמה ושל פגישות ולכן חשוב להתייעץ עם בעל מקצוע מנוסה.

כן בחלט ואף רצוי מאוד – טיפולי PRP ו-IPRF יכולים להשלים הליכי שיקום שיער אחרים כגון השתלת שיער או טיפול בלייזר ברמה נמוכה. שילוב של טיפולים אלו אחרי השתלת שיער יכול לשפר במידה ניכרת את התוצאות מההליך ולקדם צמיחת שיער טובה ומהירה יותר.

טיפולי PRP ו-IPRF נחשבים להליכים בטוחים עם מינימום תופעות לוואי. חלק מהמטופלים עלולים לחוות נפיחות קלה, אדמומיות או רגישות באתרי ההזרקה, שבדרך כלל חולפים תוך מספר ימים.

אורך החיים של התוצאות משתנה, אך מטופלים רבים יכולים לחוות צמיחת שיער וצפיפות משופרת עד שנה או יותר לאחר סיום סדרת הטיפולים הראשונית. ברוב המקרים מומלץ לעבור פגישות תחזוקה תקופתיות כדי לשמור על התוצאות.

בעוד שטיפולי פלזמה מסוג PRP ו-IPRF ידועים ביתרונות שלהם לשיקום השיער, הם יעילים במיוחד גם בתחומים רפואיים וקוסמטיים שונים. טיפולים אלה משמשים לקידום ריפוי רקמות, הצערת העור, הפחתת כאבי פרקים, ריפוי פציעות ספורט, שיפור התפקוד המיני ואפילו ברפואת שיניים לאחר ניתוחי פה ולסת.

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

Facebook
WhatsApp

מאמרים נוספים על השתלת שיער

לקוחות ממליצים

דילוג לתוכן